stay awake with me

hallå eller! denna helgen har jag och christoffer varit i göteborg. det har varit helt fantastiskt trevligt. i fredags på morgonen/förmiddagen begav vi oss först till markaryd, där vi skulle hämta viktors gps.
vi är galet otekniska så det tog en stund att lista ut hur den egentligen funkade.
när vi kom till göteborg körde vi först till scandinavium där vi hämtade ut våra biljetter till söndagens match. sen letade vi upp hotellet. det såg jätte-ryskt ut på utsidan, men det var mysigt där inne.  först tänkte vi att vi skulle checka in och sen gå en runda på stan, men vi somnade istället direkt när vi kommit upp på hotellrummet. vi hade ju som sagt gått upp tidigt och det händer en gång på 20 år så det var chockerande.
på kvällen tog vi taxi in till kungsportsplatsen. (eller kungsplatsplatsen som christoffer sa när han bokade taxin) och letade efter en restaurang. vi hittade en indisk som verkade rätt schysst, så där käkade vi. efter maten var vi trötta igen så vi gick hem och lade oss. på lördagen tog vi bilen in till stan och gick där en runda. jag köpte ett linne, två klänningar, ett diadem och en mössa och till christoffer köpte vi ett par vantar. 
på kvällen åt vi på en italiensk restaurang, sen gick vi till ett ställe som heter bryggeriet. där drack vi några drinkar var innan vi tog taxi hem igen. taxichauförren var hur söt som helst och när jag hoppat av taxin och tände en cigg, rullade han ner rutan och sa "maja, sluta röka och börja knarka istället". håhåjaja...
var har de gamla torra och tråkiga taxichauförrerna tagit vägen?
i söndags förberedde vi oss för fotbollen, alltså ifk göteborg - trelleborg. matchen började tre, men vi var på ullevi redan klockan ett, vilket var jävligt onödigt för direkt när vi kommit in där började det ösregna. både jag och stoffe hade regnjacka men det var ju inte ens nästan till någon hjälp. vi var helt dyngsura när vi gick från matchen, som förresten var helt otroligt rolig! sen gick vi till bilen och bytte om. nästan hela hemresan hade vi ca 27grader i bilen. så frusna var vi.
ikväll ska vi titta på film och spela kort. hej!

några bilder från göteborg
    
  


sjögräs

HAJ. igår bestämde jag mig för att klippa lugg. så jag samlade mod och gick upp till myran och direkt när jag satt mig ner för att klippas så frågade dem om jag ville vara hårmodell istället. det visade sig att det var ett team från stockholm som kom ner och skulle ha en visning. så igår färgade jag håret blondare (om möjligt blondare än vad jag redan var). i morse gick jag och christoffer upp klockan nio för jag skulle vara i stan tio. då klipptes jag och nu har jag knppt något hår kvar. med en närmre förklaring kan jag säga att jag har lång lugg i pannan, och sen finns det inte mer. eller lite hår i nacken och en liten tuss på sidan, men det är också allt. fast det är väl okej. tur är iallafall att det finns många snygga mössor i höst..... jag vet jag låter trist, men frisyren är verkligen skitsnygg, fast jag vet inte om den passar så bra på mig.
på fredag ska jag och christoffer till göteborg. vi ska bo på hotell och äta lyxig hotellfrukost och på söndag ska vi se ifk göteborg-trelleborg. det kommer bli helfestligt!
imorgon ska jesper stoffe och jag äta sushi. för första gången i hela mitt liv. jag hoppas jag gillar det för det låter ruskigt gott. jag sökte på fakta om sushi på internet, vill ju inte låta bortkommen när jag går in där imorgon och ska beställa. hahaha. godnatt


nightmares

hey folks. jag är världens tröttaste människa. jag kan sova hur mycket som helst, men ändå vara trött. och det är jag nu. igår var jag, stoffe och filip och tränade. de pumpade på gymet, manliga som de är, och jag simmade. åttio längder. 2000m. en massa räknande. jag var så trött i mina ben sen att mina ben knappt orkade bära mig. tur att det bara var knappt, för jag tvivlar på att det finns någon annan frivillig som hade orkat/velat göra det.  men jag överlevde som tur var. åkte hem till stoffe, och sen till mig och åt. pappa hade lagat mat för mamma är borta hela helgen. han såg ut att känna sig så proffsig och kunnig på matlagning så jag blev nästan tårögd, jag är blödig jag vet. fast tårarna försvann när han sa att han skulle "ut på krogen". håhåjaja...hur hade det sett ut?
senare på kvällen var jag hos mathilda. vi drack vin, åt ost och kex och tittade på idol. plötsligt blev "ett glas vin" en hel flaska vin, och jag och mathilda blev sugna på att gå ut. så vi gick ut genom dörren och in i lägenheten bredvid och hälsade på hos tim henke och fabian. där fick vi en flaska vin så vi gick tillbaks till mathildas lägenhet, denna gången med tim och fabian, och fortsatte dricka lite vin. sen kom philip och oskar dit, och vid detta laget kunde vi nog kalla hela tillställningen för förfest. vi orkade inte gå in till stan så stoffe kom och hämtade oss. han är vaarldens. sen gick vi till hessle, där var ganska mycket folk.
 så, nu vet folket hur min gårkväll var.
ikväll ska vi in till janne, aka filip jansåker, eller till kff:s klubbstuga och partaja. fabian henke och tim har inflyttningsfest så vi får springa däremellan, men det är ju inga långa avstånd direkt.
nu ska jag duscha, städa mitt rum (visserligen för tredje gången denna veckan) tömma diskmaskinen och andra festliga saker för att fira att det är lördag. tjo!


sis och jag

don't look back in anger

i morse vaknade jag av att hemtelefonen ringde. jag tänkte att det var mamma som skulle få fart på mig så jag låg istället kvar i min säng och låtsades som jag inte hörde. någon minut senare fick jag sms av storasyster, och det visade sig att det var hon som ringt. vilken miss! som tur var hade hon tid att ringa upp igen. de skulle ligga på stranden idag, gud vad jag längtar tills vi ska åka dit.
jag sover på något lustigt sätt så jag har nackspärr varje morgon. det är verkligen skittrist, speciellt när ingen är hemma och kan göra en massage-insats.
idag har jag pysslat med mina foton och fotoalbum. det börjar att ordna upp sig nu. fast jag blev lack ett tag. jag hade satt in 300 foton i ett album, och märkte sen att jag missat en sida i början, så jag fick helt enkelt flytta alla. det var ca 280st. sådant blir jag knäpp av.
ikväll ska vi se sverige-matchen, ingen aning vart. eller jo, det blir glorias eller hemma hos stoffe.
ciao



jag och mia, förr i tiden

hahahahahahaha

hahahahahahahahahaha, mina föräldrar använde precis ett förstoringsglas för att kolla hur många grader pappas skjorta skulle tvättas i. det stod klart och tydligt 40, men de ville vara på den säkra sidan och tog fram ett förstoringsglas. hahahahahahahahahahahahahaha. det kallar jag ålderstecken! håhåjaja..

      =       

kvinnakvinnakvinnakvinna

det är det mest fruktansvärda ordet jag vet. jag ska aldrig använda det ordet!! iallfall inte i en seriös mening.


maja säger:

om någon skulle peka på mig och fråga: vem är det?

maja säger:

hade du då sagt, "äh det är en kvinna som jag känner?"

calle säger:

nej jag hade sagt

calle säger:

en riktig kvinna jag känner

detta samtalet gjode mig och calle till ovänner, och jag kommer faktiskt inte på något elakt att säga tillbaka.


how come you don't call me?

"hej, det är maja". idag gick jag upp tidigt, vilket har satt sina spår. jag vaknade vid sju någongång av att nisha (katt) jagade en mygga vid mitt huvud, så en och en annan örfil fick jag. det kändes jättebra att vakna med en tass i näsan, så tidigt på morgonkvisten. men jag lyckades somna om och vaknade vid halv tio igen.
vid elva var jag på arbetsintervju och det gick bra, faktiskt! det tog ca tjugo minuter att cykla hem, (det brukar ta ca sju minuter att gå) eftersom jag inte hade luft i däcket. så när jag kom hem kändes det som att jag hade varit på ett spinningpass!! jag har i och för sig aldrig varit på ett spinningpass. fast jag kan tänka mig att det känns så! 
sen lade jag mig och sov i någon timme. vid två kom cissi bort och vi gjorde chokladbollar, tittade på foton och pratade skit. chokladbollarna blev inga bollar, snarare små högar. men de är ätbara, det ni! det är förresten inte riktigt klokt vad man blir på bra humör avcissi. nu har hon åkt och jag funderar på att lägga mig en stund igen. ni förstår, såhär aktiv brukar jag inte vara om dagarna. plus att jag har ont i huvudet som fan.
jag och calle snackade lite om element (?). mina föräldrar skruvar alltid ner värmen på mitt rum, oavsett årstid. "maja, du sover mycket bättre när det är svalt". vad vet dem om det? tror de inte att jag själv kan avgöra vad som är bäst för mig? (antagligen inte eftersom de hela tiden uppmanar mig att ta tag i mitt liv) själva har de typ minusgrader på deras rum, när man går in där får min istappar i mustachen, blåa läppar och skakar tänder. ja, då sover man säkert alldeles utmärkt! själv skulle jag nog kunna säga att jag sover bäst när det är ca 30-35gradigt och man svettas när man vaknar. och framförallt när man inte har en tass i näsan.
ikväll ska jag nog leka med mina män, as usual, och cissi.
tjarå!

image46

jag och storasyster i turkiet

smells like funk

idag har jag tagit tag i det som mina föräldrar kallar för liv. jag började dagen med att ta en promenad, sen STORstädade jag mitt rum. jag städar mitt rum circus tre gånger i veckan, ibland mer, men såhär noggrann brukar jag aldrig vara. det låter inte särskilt imponerande, men det luktar gott.
alltid när jag städar gör jag lite extra plats för en kaninbur, som jag visserligen inte har, men vill ha. kan någon vänlig själ övertala mina föräldrar med att fylla ut vår djurpark genom att köpa en kanin till mig? någon?
sen ringde jag och sökte jobb, så jag ska på arbetsintervju imorgon. min kvinnliga intution (när fick jag en sån?) säger att jag får detta jobbet. hahahaha. så har jag sagt om alla jobb jag har sökt. håhåjaja..
snart ska jag gå ner till biblioteket och apoteket, ni förstår, jag har för mig att det är sådant man gör när man tar tag i sitt liv. see you folks

     
jag med kanin                        jag och farfar                jag och storasyster


we go a little something like this..

usch, jag är på dåligt humör ikväll. och ämnet är så trist att jag inte ens orkar ta upp det men handlar iallafall nästan om "att både vilja ha kakan och att äta upp den". fast i detta läget är det mer som "jag vill ha kakan men jag pallar inte anstränga mig mer så jag skiter i det". det är ett sjukt dumt ordspråk egentligen. vad ska man ha kakan till om man inte ska äta upp den? nu är jag iallafall i det läget att jag ger upp.
på tal om kakor så kommer det bli riktigt trist när christoffer ska in i lumpen.
först och främst för att vi inte kommer kunna ses lika ofta, och för det andra för att han kommer bli biffigare och det betyder att jag har mindre chans när vi bråkar :) 
tjena!

image40

i'm longing for the day when he won't occupy my mind
i guess i'll just have to wait another while


i could make those people dance!!!

fredagen var farlig. hemma hos andréa var det trevligt, fast hon bjöd på vinet och det skulle hon inte ha gjort. jag dricker nämligen vitt vin som vatten. och det är omänskligt irriterande. jag är omänskligt irriterande. jag drack alldeles för mycket vin, sa alldeles för mycket dumma saker, skrev alldeles för mycket fyllesms.
i lördags mådde jag som jag förtjänade, alltså riktigt riktigt dåligt. en dusch framåt tre-snåret gjorde mig någorlunda pigg igen, fast det kändes fortfarande som att jag hade en alldeles för liten hjälm på huvudet. jocke och johanna fick många fina erbjudanden om att massera mina tinningar men ingen ville. fast å andra sidan, hade jocke masserat mina tinningar hade jag nog inte haft några kvar! :)
jag låg hemma i ehldes soffa hela dagen och orkade knappt röra mig, tills jag kom på den braiga idéen om att ta en huvudvärkstablett. vis dam! efter tabletten gick huvudvärken över och jag var gamla maja igen.
jag och stoffe drog hem till mig och beställde pizza, käkade och efter ett tag kom det några okända män hem till mig som tydligen ville leka så jag sa åt dem att slå sig ner i soffan och att de för all del kunde äta upp chipsen jag köpt! sen tittade vi på fotbollen och skrattade, eller jag iallafall. men det var ganska så, ganska så nice!
idag har jag bara chillat hela dagen och kommit på vissa saker, tex att du är glömd!

tjabba!




jag kan tänka mig att jag såg ut såhär hela kvällen igår

black rose

nu ska jag alldeles strax bege mig bort till andréa, men tänkte skriva några rader först.
idag började jag min dag med att springa. slarvig och ansvarslös som jag är glömde jag att man borde äta frukost först, så jag orkade ungefär springa ner för uppfarten som är ca 3m lång och tillbaka. eller, riktigt så illa var det inte. men illa! när jag kom hem lade jag mig i hallen tills pappa förstod vad jag försökte säga: geeee-puh-miiiig-puh-vattteeeeen!! det sjuka är att det enda jag tänkte på under den lilla joggingrundan var hur sugen jag var på att sätta mig ner och ta en cigg. kan man redan nu förutspå att min joggingkarriär är över innan den ens börjat?
klänningen jag har tjatat om att sy, kastade jag in nederst i garderoben och började redan sätta tänderna (?) i en ny. den blev faktiskt ganska bra. vi får helt enkelt se om sömmarna håller på dansgolvet senare ikväll. jag har en känsla av att det kan bli galet mycket dans ikväll!
PEACE


såhär ser jag ut ikväll. undra hur lång tid det tar innan luggen ligger längs med pannan på grund av svett och sminket under ögonen? någon som vågar chansa?

tomorrow is just another day

hej hej hallå. idag vaknade vi en och en halv timme senare än vad vi skulle. jag skulle ut och springa (hör och häpna) innan sånglektionen och helst av allt sjunga upp lite hemma. men arbetslösa som vi är kände vi ingen brådska utan tog oss till vä, käkade lite och hämtade filip och sen in till stan. jag kom till och med i tid till sången. fast jag missade (hör och häpna) att jag skulle ut och springa. 
det gick ganska bra att sjunga, jag är lite rosslig i halsen, (eller rostig som jag råkade säga till sångpedagogen) så tonerna hamnade lite där de ville, ibland lät det mer som jag joddlade.
jag skrev ju förresten att jag skulle ta tag i mitt liv, frågan är om jag har gjort det. igår var jag ute och gick i en timme och hann på den tiden söka två jobb. fast det blir väl som det brukar; de står och ler ett gigantiskt leende och säger: "tack, vi hör av oss, skriv namn och telefonnummer här".
jag hade lika gärna kunnat skriva bert ljung, hemnr: 112 för de kommer nog aldrig titta på den lappen igen...
jag har faktiskt skrivit en att-göra-lista, med grejer som jag ska ha fixat innan jul. här kommer några exempel:
- lära mig att rita
-börja tala spanska
-sluta svära
-sluta peta i näsan offentligt
fan. att jag aldrig kan hålla mig till sanningen. och fan igen, att jag aldrig kan hålla mina att-göra-listor i mer än en minut. suck...
resten av dagen ska jag spendera vid symaskinen och sy färdigt min klänning.
ciao!


du har inte en aning att jag tänker på dig precis just nu

det här vet du inte om, men jag väntar på dig
någon gång måste du bli själv, och jag väntar på dig
jag bidar tiden och det kommer ta tid
jag har inte sagt något än, men jag väntar, väntar

du är inte så fin men det är nåt med dig
som att komma hem första gången ja, du sa hej
det är så logiskt alla fattar utom du
du har inte en aning att jag tänker på dig precis just nu

någon gång måste du bli själv
någon gång måste du bli själv

hon har ett falskt leende jag har sett det
hur har du undgått det alla de här åren
och jag har sett dina pupiller växer
när du är med mig. du vet inte om det än
det kommer att bli du och jag. tillslut

någon gång måste du bli själv

det här är vad dom säger

.. och klockan blir alldeles för mycket innan jag går och lägger mig. igen. snart kommer min pappa att komma in här och säga exakt såhär: "maja, nu MÅSTE du gå och lägga dig. annars sover du bort dagarna och får ingenting gjort. vad är det egentligen du gör där vid datorn? ska du inte ta tag i ditt liv snart?".
och jag kommer att skaka på huvudet och låtsas som jag inte alls förstår vad han menar, och övertyga honom om att jag ska lägga mig. inom några timmar iallafall. fast imorgon ska jag försöka ta tag i mitt liv, på riktigt!
ikväll var jag först hemma hos sara w och skulle ta farväl, hon och andré flyttar till jukkasjärvi imorgon. jag blir bara arg när man ska säga hejdå, så när jag kom ut i bilen där mina herrar satt, var jag sur. fast bara en liten stund. sen blev jag glad för att vi skulle bowla, och sen blev jag glad för att jag visste att jag skulle få träffa sara snart igen, eller iallafall prata med henne på telefon.
på fredag ska jag på kalas hos gamle andréa, det ska bli sjukt kul fast jag är lite nervös för jag har inte träffat andréa eller de andra tjejerna på länge. men det ska nog gå utmärkt. jag började fundera på vad jag skulle ha på mig, och flitig som jag är började jag med att sy en klänning. för hand. ja, det låter väldigt proffsigt och spontant men jag tänker inte säga något förrän jag provar resultatet av klänningen.
det är riktigt roligt att sy tycker jag, jag blir väldigt glad när någon frågar om plagget och jag kan säga: "jag har sytt det själv!". men däremot blir det en motsatt effekt när någon frågar: "har du sytt den själv?"



"Jag måste vara galen, jag har aldrig känt så mycket
som när jag är med dig, jag har aldrig känt
så mycket som jag gör när jag är med dig"

my baby brother alfie

missa inte att läsa texten, eller att lyssna på låten lily allen - alfie, eller att helt enkelt se videon på youtube här.


my little brother's in his bedroom smoking weed,
i tell him he should get up cause it's nearly half past three
he can't be bothered cause he's high on THC.
i ask him very nicely if he'd like a cup of tea,
i can't even see you, cause the room is so smokey,
don't understand how one can watch so much TV,
my baby brother alfie, how i wish that you could see.

oooooo i only say it cause i care,
so please can you stop pulling my hair.
now, now there's no need to swear,
please don't despair my dear Mon frere.

ooooo Alfie get up it's a brand new day,
i just can't sit back and watch you waste your life away
you need to get a job because the bills need to get paid.
get off your lazy arse,
Alfie please use your brain
surely there's some walls out there that you can go spray,
i'm feeling guilty for leading you astray,
now how the hell do you ever expect that you'll get laid,
when all you do is stay and play on your computer games?

oh little brother please refrain from doing that,
i'm trying to help you out so can you stop being a twat.
it's time that you and i sat down and had a little chat,
just look me in the eyes, take off that stupid fitted cap.

lily allen - alfie

mållös

jag var med om en riktig besvikelse ikväll. jag bestämde mig för att se färdigt säsong 2 och 3 av scrubs och visste att jag var på avsnitt 17 av 22 på säsong 2. när jag har sett färdigt de fem återstående avsnitten skulle jag byta skiva till säsong 3. men nej, det visade sig att det var säsong 3 jag hade tittat på, så nu har jag sett dem fem sista avsnitten på säsong 3 utan att ha sett de tidigare. och nu är det inte lönt att se de andra för jag vet redan hur det slutar. JAG BLIR LACK!!!!!!!!! och som grädden på moset har jag helt underbart, fantastiskt cp-ont i magen.
och ja, jag tycker synd om mig själv. ciao!


mini-me


another apple in my mouth

hejsan allihopa everybody! idag är jag en trött dam. vi satt länge hemma hos filip ahlbeck igår och spelade spel och trots detta är jag alltid galet pigg när jag vaknade i morse. jag tror att det är endast jag av mig och stoffe som uppskattar discodans på morgonen..
jag tog snällt bussen hem på eftermiddagen och sen blev det pannkakor. de var klimpfria och jag använde bara smör till försa laggen. vad fan är "klimp" och "lagg" för ord? jag blev lack!!!
nu ska jag gå och lägga mig i min säng och vänta tills någon berättar för mig hur kvällen kommer bli.
tjarå!


i bet you look good on the dancefloor

igår började jag dagen med att gå upp kl sex på morgonen för att ta tåget till malmö där jag var typ försöks-kanin på en makeupskola. dagens överraskning kom när jag precis tänkte påminna damen som sminkade mig om att hon hade råkat kladda lite på min ena kind, och märkte att det var tre födelsemärken som jag aldrig sett förut. de var definitivt inte där när jag tog tåget på morgonen. det kallar jag spännande! haha.
christoffer kom och hämtade mig vid stationen, när jag hade kommit tillbaka. vi gick och handlade på subway, stack till vä, åt och sen somnade vi. sen fortsatte resan hem till mig och vi åt och gjorde mig iordning. stoffe skjutsade därefter hem mig till mia, eller rättare sagt till danne, där vi förfestade. vi gick ut sen och jag vet inte när jag dansade så mycket senast! det var galet! jag kan inte räkna alla gångerna jag var nära på att kissa på mig av skratt. håhåjaja. jag vaknade hos mia, eller som sagt hos danne, i morse. vi började med att hämta chipspåsen och låg och smulade ner i deras säng tills vi fick ta tag i att gå upp och städa.
ikväll är det nytt party på gång, denna gången i tollarp hos matilda som ska flytta. det ska bli trevligt! (inte att hon ska flytta såklart)
puss-y!


jag och mia på dansgolvet på frimus

jag vill ha allting

jag tror jag ska kasta mig igenom ditt fönster, rusa rakt in i ditt liv
du har lämnat mig på den jävligaste av platser och jag vill ha dig

på teven säger dom att kärlek finns runt omkring oss
och astronauterna kan känna det långt bort
men kärlek har svikit mig allt för många gånger, och jag vill ha dig

jag tror jag måste lämna allt bakom mig igen
och jag tror vi måste starta om på nytt
du har lämnat mig på den jävligaste av platser och jag vill ha dig

image24

välkommen hit, och säg det jag vill höra!

zip, un-zip it

detta har varit den sämsta dagen på länge. har aldrig känt mig så dum. fuck!
åt helvete med denna dagen.




one night and the world's your oyster

and if you're lucky then the god's a she
i can feel an angel sliding up to me

onsdag men känns som fredag, och jag är så taggad så jag har gåshud. (?) -överdrev. men kul ska det bli ikväll. har lite problem med klädslen bara. jag lyssnar just nu på dunka-dunkamusik trots att jag inte gillar det, utan bara för att just komma i den rätta formen! haha.
igår var jag och fikade med cissi, sara och nils. det var roligt att träffa dem igen, var ett par veckor sen sist.
igår när jag och christoffer skulle sova fick vi fram de fulaste orden som finns. bland annat:
- stjärtgosse
-skärmmössa
-gosskör
-fnask
fantastiskt fula ord! jag ska börja använda ett annat ord: givetvis. är det inte klockrent?
nu ska jag hoppa in i duschen. PEACE





ever so sweet

nu folks ska jag sova, jag har en spännande dag framför mig. jag ska träffa gamle cissi, åh det ska bli så kul, gå på arbetsintervju, dricka öl på glorias eller banken/se fotboll, samt åka bil med christoffer och filip.
jag längtar förresten tills onsdag.

natti!


not even once

holla.
jag har gått och blivit halvsjuk. lägg märke till halvsjuk och inte sjuk. sjuk är jag är jag har feber.
jag har iallafall varit tillräckligt sjuk för att inte orka göra något iallafall. jag har legat hemma i soffan och tittat på scrubs hela dagen... som om jag inte hade gjort det annars? jag skulle egentligen ha pallrat mig till stoffe ikväll och tittat på fotboll. men jag orkar inte, plus att jag är rädd att jag ska smitta ner någon av grabbarna. de har ju faktiskt sitt första 3:3 på onsdag :) så därför stannar jag bara hemma ikväll och ser färdigt mina säsonger av scrubs. puss /majmaj


jag på gotlandsfärjan -06