det snurrar i min skalle

tja folks. nu ska vi sticka till tyskland och weissenhauser. ber om ursäkt om stavningen är fel.
vi ska bada, bowla, spela tennis och squash med mera. och köpa alkohol. ska bli kul!
just det, jag var ju lärare i tisdags. det var faktiskt helt ok men vissa barn skulle man vilja skalla. jag minns inte att vi var så kaxiga när vi gick i fyran. då var det fina tider! men i tisdags fanns det riktiga äckelbarn så jag fick skrika en del, men det kunde dem ha! jag fick vara rastvakt men det var lugnt, det hände inte särskilt mycket. fast jag hade förväntat mig ett och ett annat mordförsök och sånt. men det var lungan! på lunchen satt jag i personalrummet med de andra lärarna och jag kände mig vuxen som fan.
idag kommer mia hem men jag åker så jag hinner inte träffa henne förrän på måndag. och på måndag ska vi köra bilkurragömma, för att hedra mias hemkomst (?) haha. det ska bli skoj, minns en period vi hade i våras där vi körde bilkurragömma säkert varannan dag.
tjarå!!

mycket vill ha mer

hejsan. igår var jag på ikea med stoffe. vi åt köttbullar och handlade julklappar och världens finaste presentpapper. jag gillar julen, det är kul att köpa julklappar och slå in paket och allt som hör det till. men i år blir det ingen klassisk jul utan vi åker till kajsa i fuerteventura och badar istället. men det går också bra, om det inte helt enkelt är bättre.
i fredags var vi hemma hos stoffe och åt räkor och drack vin. lite senare kom folket och då åt vi chilinötter och drack vin. ännu senare åkte lite av folket vidare så då åt vi ostkex och drack ännu mer vin. sen kom vi in till stan, fast där var mest kallt och inte särskilt roligt. man borde alltid stanna på förfesterna.. egentligen.
i lördags var jag trött och bakfull så vi åt hemma hos mig och spelade kort och drack vin. håhå.
förra veckan jobbade vi tre dagar på strovels, ett lager i öllsjö. dert var roligt. vi jobbade idag med, och vi ska jobba på onsdag också. allt för att tjäna ihop pengar. jag har till och med kört truck två gånger. ni skulle bara veta hur bra det går. jag kan både backa och lyfta pallar.
imorgon däremot ska jag jobba som vikarie på sånnaskolan. pappa, som är lärare där, ska på möte hela dagen så jag ska ta hans klass. det är sjukt nervöst! jag blir som en sex-åring på nytt och är helt säker på att niorna kommer slå ner mig om jag går förbi där. så nu sitter jag och förbereder mig för morgondagen och planerar allt in i minsta detalj. (även hur jag ska göra om niorna slår ner mig). wish me luck.
puss



puss

hej vänner. även denna helgen har varit bra. i fredags åkte jag hem till wanne där han, jag och anton satt och drack vin/öl/grogg. vid elva tolv tiden gick vi ut där vi träffade fotbollsmännen, och vi gick tillsammans till hessle. där var riktigt trist så vi gick vidare till kaspers, eller vad det ny heter när det är nyöppnat. där var ännu värre. jag spillde ut en drink och höll på att skämmas ihjäl och vi var tydligen alldeles för högljudda. håhåjaja. så vi åkte hem i protest.
igår var vi trött och ganska bakfull, fast det var väl ganska väntat. stoffe och jag åkte hem till mig där vi tittade på "pippi på de sju haven" och hjälpte mamma med maten. vid sju kom en ytterligare del av familjen ehlde, dvs mamman och pappan. vi drack och åt några timmar, och sen kom resten av delen i familjen, alltså jocke och johanna. gemensamt tog vi oss ner till bowlingen i åhus där vi drack ännu mer och bowlade, familj mot familj. sen började fotbollen och det var inte lika kul, men vi lyckades roa oss ganska bra. sen tog vi oss hem till oss igen där vi spelade kort och pappa och stoffe drack whiskey. idag sov vi till tre och nu sitter jag hemma hos christoffer och chillar.
ikväll ska vi titta på film och äta chippe och dippe. nattinuffsan



drivin' me wild

hey folks! nu var det ett tag sen jag skrev. jag antar att det inte har hänt så mycket. jag har nog mest bara spelat plump med jesper, filip och christoffer, varit och bowlat någongång. simmat med kanske.
men i onsdags var jag hos hannah som fyllde nitton. det var jag, hannah och fem tjejer till, fast det var bara jag och hannah som gick ut. vi gick till banken, var vi inte fulla när vi gick så blev vi det där. no doubt! fast kul var det!
igår ägnade jag hela dagen åt att rita. på kvällen var jag bara hemma och tog det lugnt, dvs tittade på tv och drack vin med mina föräldrar. det var helt ok.

idag har jag spelat spel med mamma och pappa, städat mitt rum och tittat på pippi på de sju haven.
nu kom jag nyss hem från farmor, jag var där med mamma, pappa, farbror och hans flickvän.
vi gjorde det klassiska schemat som alltid händer hos farmor. vi började med att äta, eller kränga som jag uttryckt) det finns nämligen inte en chans att man får säga "tack, men nu orkar inte jag mer" utan allt ska ner. sen spelar det ingen roll om det är tre potatisar som ligger kvar, eller en hel älg. all mat ska upp!

efter detta har man ca 2-4 minuter på sig att återhämta sig efter maten, för då är det efterrätt. även här ska allt ner.
sen blir det äntligen paus från maten. då säger farmor alltid "maja vill spela kort" trots att jag inte har sagt ett ljud om att spela kort. fast vi vet att det är farmor som vill spela, det kan man efter x antal kvällar i detta inrutade schema. när vi satt oss för att spela kort säger farmor "maja du vill förstås ha godis" (nu tycker hon tydligen att man är tjock också, tänkte jag)... men innan jag hann öppna munnen om att jag var mätt, stod det en godisskål framför mig. så alla vi gäster satt och tuggade marianne och romkulor och försökte se glada ut och farmor satt där och var så belåten så.
efter vi spelat kort ska vi dricka kaffe, och detta innebär efterrätt numero 2. då är det kaffe och kaka, som om det inte vore nog med efterrätten direkt efter maten? sen spelar vi lite kort till, och sen är kvällen över.
kvällens favorit kom från min pappa. vi satt och pratade om öron, och pappa som är en allvetande lärare berättar för oss andra ovetande att öronen är en av de få delarna på människan som växer livet ut. min kloka pappa säger: "titta på alla gamlingar, de har jättestora öron". alla gamlingar vi kunde se i rummet var min farmor så alla vände ju blickarna mot farmor som satt där med sina jätteblad och så lite generad ut. pappa hade lika gärna kunnat säga "titta själv på farmors öron, de är jättelika". du är klockren, pappa!
nu ska jag spela en runda yatzy med mig själv sen ska jag sova. peace



can you teach me how to dance, really slow?

holla! igår var vi inne i stan för att köpa biljetter till kvällens föreställning, alltså festa inne på frimus. sen drog jag och christoffer hem till mig igen där vi duschade och gjorde oss iordning. stoffe var lack för att han fick ta mitt rosa "in love-tvål " och beklagade sig över att han nu skulle få lukta dam i flera veckor. men jag kan garantera dig christoffer, att efter igårkväll luktar du inte dam! men det kommer vi till sen.
när jag kommit ut ur duschen hörde jag att det plingade på dörren och mamma skriker att det är till mig. så jag gick dit och där stod tre små äckliga barn som klätt ut sig till häxor eller monster eller något annat fantasifullt. vi hade som vanligt inget godis hemma åt dem små stackars barnen, så de fick varsin smäll på käften av mig. men vi ville ju ändå ge dem något när de har gjort sig så fantatiskt fula bara för denna kväll så pappa gick och hämtade två äpplen. lägg märke till att det var tre barn. och de fick två äpplen. två äpplen till tre barn. det är höjden av snålhet. fast hade någon av dem kommit utklädd till kanin eller sjungit en trevlig sång hade de nog fått ett tredje äppel med.
pappa berättade förresten att det hade kommit några monster-eller-häx-gäng till senare på kvällen. såklart hade vi inget godis då heller så pappa började de ge pengar. till slut så tog hans pengar slut och då var han så uppgiven att han gav de visa-kortet så att de själva fick ta ut pengar. haha, nej så illa var det inte.

sen förfestade vi hos filip ahlbeck. vi lekte lekar som vanligt, ritade lite teckningar som vanligt och spelade kort som vanligt. i en av lekarna skulle man säga olika ord i olika kategorier, tex kaninraser. wanne bestämde kategori som blev högerpolitiska partiledare, om jag minns rätt, varav han själv börjar med att säga göran reinfeldt.
tack wanne för denna helt fantastiska felsägning som lockade till skratt.
en av reglerna i leken var att en skulle dricka upp en gemensamt blandad grogg som igårkväll bestod av öl, absolut vanilj och cola. den som skulle dricka denna var personen som tog den sista kungen i kortleken (jobbigt att förklara) detta blev fredde, som glatt (?) drack upp denna drink. lite senare hittade vi den fjärde kungen, så fredde har alltså gjort detta helt i onödan, grattis fred! men det var kul!
lite senare kom en nykter anders och då passade jag på att berätta vad jag har gjort i hans hus när jag har varit där och festat, trots att jag verkligen har lovat mig själv att aldrig berätta det för någon, allra minst för honom.
men vad gör man inte när man är full. vi jublade över att christoffer blev jättefull och filip berättade för mig att det var första gången han såg honom så full. det var ära för oss att få uppleva detta! tack christer.
en riktigt härlig sak är att ju fullare man blir, desto mer försöker man övertyga alla om hur icke-full man är, alltså nykter. ett exempel är "titta jag kan gå rakt" eller, "du hör ju själv att jag inte sluddrar, jag kan ju prata rent".
det är el regel del clasico, alltså den klassiska regeln, ju mer du övertygar andra om hur nykter du är, desto fullare är du. christoffer gjorde ett glatt försök i att övertyga mig igår. han körde också de föregående exemplen, men han gav sig också på en ny. "maja, jag drack en gin och tonic precis, nu är jag nykter igen". men den gick inte hem hos mig. men det gör inget christoffer, du är så klockren iallafall.

idag gick vi upp vid kvart över nio för jag skulle på arbetsintervju klockan tio. christoffer körde mig in till stan, med ca 3,5 i promille i kroppen. fast vi klarade oss och intervjun gick bra. jag var trött och torr i munnen, så jag orkade inte riktigt svara på alla frågorna utan tittade mest ut genom fönstret. 
sen stack vi hem till stoffe igen och då somnade han och jag drack vatten och läste tidningen där jag själv var med, dagen till ära. sen gjorde vi det bästa man kan göra när man är bakfull, vi köpte varsin pizza. sen körde vi ner till åhus för jag skulle på min andra arbetsintervju för dagen, den var på åhus bowling. det gick skitbra, jag tror faktiskt att jag får detta jobbet!
nu sitter vi här i åhus och ska snart till tivolibadet och simma/bada. vi har varit så hurtiga idag! 
tack för mig, peace!

haha, en sak till. nu kom det precis två stycken barn utklädda till screammannen. det ena "barnet" var ungefär 27 år, eller iallafall lät det så på rösten. vi har fortfarande inget godis hemma, så de fick varsin clementin som har legat i köket sen julen 1998. varsågoda, kids!
 
  
jag på båda bilderna.
den första utan insmygande gubbe i bakgrunden, och den andra med. insmygande gubbe i bakgrunden.